Προσαρμογή στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σιγά-σιγά πλησιάζει και το άγχος των περισσότερων γονέων είναι η προσαρμογή των παιδιών τους στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο. Αδιαμφισβήτητα οι πρώτες μέρες ενός παιδιού στο σχολείο σηματοδοτούν μία πολύ σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Πλέον δεν έχει την ολοκληρωτική παρουσία και φροντίδα των γονιών του και ιδιαίτερα της μητέρας του και ταυτόχρονα δημιουργεί σχέσεις με νέα πρόσωπα και αποκτά εμπειρίες εκτός οικογένειας. Τώρα πια το παιδί καλείται να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον, γεγονός που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όπου δοκιμάζεται η νοητική, η κοινωνική και η συναισθηματική του ικανότητα.

 

10 συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να έχει υγιές βάρος
  1. Γίνετε οι ίδιοι παράδειγμα: τα παιδιά ακούνε με τα μάτια! Φάτε έξυπνα, όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι όποτε είναι αυτό εφικτό και αποκτήστε περισσότερη φυσική δραστηριότητα. Το παιδί μαθαίνει να κάνει υγιεινές επιλογές μόνο που σας παρακολουθεί να κάνετε το ίδιο. Ενθαρρύνετε υγιεινές επιλογές σε θέματα φαγητού χωρίς να είστε ιδιαίτερα αυστηροί.

Τι είναι λογοθεραπεία;

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ειδικεύεται στις διαταραχές του λόγου, της φωνής, της ομιλίας, της μάσησης-κατάποσης, σε παιδιά και ενήλικες, ανεξάρτητα από τις αιτίες που τις προκάλεσαν. Ασχολείται τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο διάγνωσης και θεραπείας.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει το παιδί μου λογοθεραπεία;

Ο χρόνος έναρξης εξαρτάται από το είδος της διαταραχής και τους παράγοντες που εμπλέκονται. Σε κάθε ηλικία, ένα παιδί θα πρέπει να έχει κατακτήσει τα βασικά στάδια της φυσιολογικής ανάπτυξης του λόγου και της ομιλίας. Παρότι το κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στο ότι το παιδί μας είναι μικρό και θα μιλήσει αργότερα.

ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ?

Μόλις κάνατε εμβολιασμό στο παιδάκι σας, κάτι που θα ωφελήσει την υγεία του , τόσο άμεσα όσο και μακροχρόνια  περισσότερο  ίσως απ  οτιδήποτε άλλο.

Ανεξάρτητα  από τα όσα κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί τα εμβόλια είναι ένα ασφαλές και πολύτιμο  δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα  που μαζί με το καθαρό νερό  έχουν αυξήσει κατακόρυφα το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής!

Γέννηση έως  6 μηνών

Ο θηλασμός είναι ιδανική και αξεπέραστη ποιοτικά τροφή  και  το καλύτερο είναι να είναι ο αποκλειστικός τρόπος διατροφής του παιδιού τους πρώτους  έξι μήνες της ζωής του. Ο θηλασμός επίσης δεν έχει ώρα και ωράριο ειδικά τους πρώτους 2 μήνες. Εάν χρειαστεί να δοθεί ξένο γάλα καλά είναι να δίνεται σαν  ξέχωρο γεύμα  και όχι μετά από κάθε θηλασμό.

 

Νευρική Ανορεξία